Om Enkätfabriken

Om Enkätfabriken

Om Enkätfabriken

Den andra december 2009 registrerade Erik Granberg och Daniel Sturesson företaget Enkätfabriken. Företaget som startades av två vänner med olika intressen, den ene för siffror och den andre för ord, började som ett fritidsprojekt men växte snabbt till något större. Nu, drygt nio år efter starten, har företaget nio fast anställda samt ett tiotal intervjuare och deltidsanställda på kontor i Göteborg och Lund.

De senaste åren har Enkätfabriken haft en tillväxt om runt 40 procent per år och 2017 tilldelades Enkätfabriken även Dagens Industris Gasellutmärkelse, vilket innebär att vi är ett av Sveriges snabbast växande företag. En viktig nyckel till företagets framgång är att vår ambition alltsedan starten har varit att att arbeta med undersökningar som vi tror på och som leder till samhällsutveckling.

Passionen för undersökningar och utveckling präglar hela företaget och får följder för hur vi arbetar. En sådan följd är att Enkätfabriken alltid anpassar varje del av undersökningsprocessen efter varje kunds unika behov. Istället för att följa branschens standardisering väljer vi att titta på hur varje del av en undersökning kan utföras på ett sätt som gör resultatet så relevant och användbart som möjligt för beställaren. Allt vårt arbete är skräddarsytt efter kundens behov, helt utan färdiga lösningar.

En annan följd är att Enkätfabriken inte tar uppdrag åt kunder inom branscher som företaget inte tror på, såsom spel, alkohol, tobak och vapen. Bland Enkätfabrikens kunder finns istället intressanta företag inom en mängd sektorer, kommuner, myndigheter, universitet och ideella organisationer.

Vi lever efter devisen att våra undersökningar ska leda till utveckling!

Här kan du läsa mer om våra anställda.