Varumärkesundersökning

Varumärkesundersökning

Varumärkesundersökning

 

I en varumärkesundersökning kartläggs positiva, såväl som negativa, åsikter, attityder och associationer med ert varumärke. Genom enkäter får marknaden svara på frågor om er och era konkurrenter där ni tydligt kan se er ställning på marknaden. Undersökningen ger insikt i vad som är viktigt för er kundgrupp och hur  varumärkeskännedomen ser ut i er bransch!

 

Enkätfabrikens varumärkesundersökning

På Enkätfabriken skäddarsyr och anpassar vi undersökningen efter ert företag och er bransch, där vi har möjlighet att ställa specifika frågor som hjälper er få de svar ni behöver. Som exempel kan vi ta reda på marknadens associationer, köpupplevelser, rekommendationsbenägenhet, köpmönster och kan även göra nedbrytningar på demografiska faktorer. Undersökningen ger resultat som hjälper er ta fram pålitliga varumärkesstrategier och aktiviteter för ökad varumärkeskännedom. 

Övergripande tjänster

  • Benchmarking – Spontan kännedom och generell uppfattning jämfört med konkurrenter
  • Positioneringskarta – Förstå er position utifrån relevanta värden för er
  • Kundernas åsikter – Insikter i vad potentiella kunder värderar högst och lägst i er bransch, köpmönster, rekommendationsbenägenhet och upplevelser
  • Produkter/tjänster – Hur marknaden ser på ert varumärke i korrelation till service och produkter
  • Varumärkestracking – Ta regelbundent tempen på er marknad

Mer om varumärkestracking

Vi erbjuder varumärkestracking där vi frekvent kan ta tempen på er marknad! Med hjälp av tracking kan ni kontinuerligt följa upp hur ert varumärke uppfattas av marknaden. Fördelar med tracking är att ni tydligt kan se vilken effekt era kampanjer och andra marknadsaktiviteter haft den senaste tiden, det ger en generell uppfattning om er verksamhet och hur marknaden förändras över tid.

 

Meddela oss om du är intresserad av en större varumärkesundersökning med fördjupade insikter, eller om du är ute efter att regelbundet följa upp ert varumärkes ställning. 

varumärkesundersökning

Fler marknadsmöjligheter?

Vi kan rekommendera att titta på vår sida för marknadsutveckling, eller kika in vårt marknadsundersöknings-koncept där varumärkesundersökning ingår. Sedan 2020 har vi förvärvat marknadsundersöknings företaget IMA, med över 30års branscherfarenhet av varumärkesundersökningar. 

”Tillsammans med Enkätfabriken har vi tagit fram undersökningar sedan år 2010. Vi upplever alltid stor flexibilitet och expertis i arbetet, där resultaten presenteras på ett sätt som hjälper oss att utveckla vår verksamhet. ”
– MatHem

kundundersökning