Praktik inom kommunikation

Praktik inom kommunikation

Gillar du samhällsfrågor och vill testa på att jobba som kommunikatör eller marknadsförare i undersökningsbranschen? Sök din praktik hos oss på Enkätfabriken!

Kommunikatör med intresse för skrivande och research

Enkätfabriken erbjuder en praktikplats för dig som vill testa rollen som marknadskommunikatör. Vi tror det passar dig som brinner lite extra för att skriva och göra research, där du får kommunicera mot våra kunder B2B i diverse kanaler. Som praktikant på Enkätfabriken kommer du få arbeta hands on, med mycket material att visa upp efter färdig praktik.

 

Din praktik

På Enkätfabriken tror vi på unga talanger och ung kompetens. Som praktikant på Enkätfabriken kommer du få mycket eget ansvar och testa det du lärt dig på din utbildning. Då vi är ett litet företag kommer dina uppgifter ha stor betydelse för företaget i helhet och det du gör kommer publiceras i våra kanaler. Du kommer exempelvis kunna arbeta med att utvärdera sidor och skriva texter till hemsidan för att förbättra den, ta fram material till våra sociala medier, jobba med produktion för employee branding, samt vara delaktig i kundprojekt där det behövs. Du får lära dig skriva SEO-anpassat och för olika målgrupper. Du jobbar i program som Power Point och Word, såväl som InDesign och Photoshop. Vi tror det är viktigt att du har god IT-vana, är van vid programvarorna och inte har problem att publicera texter i system som WordPress.

 

Om Enkätfabriken

Enkätfabriken arbetar med undersökningar som leder till samhällsutveckling. Hos oss jobbar projektledare som tar fram enkäter och frågeunderlag, samt analytiker som analyserar svar och sammanställer rapporter. Bland våra kunder finns bland annat Göteborg Stad, Region Skåne, MatHem.se och Rädda barnen. Vi är ett ungt företag, med låg medelålder. Kontor har vi i Göteborg, Lund och Stockholm med totalt 20 tillsvidareanställda + flertalet intervjuare.

 

Om praktikplatsen i Göteborg

Som praktikant inom kommunikation erbjuder vi en plats på vårt kontor i centrala Göteborg (Hagakyrkan/Vasa Viktoria). Vi är ett gäng på 7 personer, med projektledare, analytiker och en marknadskommunikatör. Hos oss får du fika varje fredag och vi har dessutom Sveriges godaste kaffe (tycker vi!). Varmt välkommen att söka din praktik hos oss.

 

Vi anpassar oss efter restriktioner som finns kring covid-19 och det är möjligt att utföra majoriteten av arbetet på distans.

 

Låter det intressant?

Skicka en ansökan med CV och gärna ett personligt brev, eller ett exempel på något du gjort under din utbildning som du är stolt över. Skicka till marknadskommunikatör Lovisa Valentino: lovisa.valentino@enkatfabriken.se

 

Sök efter oss i sociala medier @enkatfabriken eller läs mer om Enkätfabriken!

OM PRAKTIKEN

Ort: Göteborg / Distans

Traineeperiod: Anpassas efter din CSN berättigade praktik (VT 2021)

Start: Efter överenskommelse

 

SKICKA ANSÖKAN

Mejla ditt CV och gärna ett personligt brev eller portfolio till lovisa.valentino@enkatfabriken.se

Handledare

 

Kommunikatör

Lovisa Valentino

Ansvarig marknadskommunikatör

lovisa.valentino@enkatfabriken.se