Praktik inom kommunikation

Praktik inom kommunikation

Kommunikatör med intresse för skrivande och research

Enkätfabriken erbjuder en praktikplats för dig som vill testa på en roll som marknadskommunikatör! Vi tror det passar dig som brinner lite extra för att skriva och göra research, där du får kommunicera mot våra kunder B2B!

 

Din praktik

Vi erbjuder en bred praktik där du får testa på flera olika kommunikationsområden. Gillar du att skriva, vill lära dig SEO och har ett grafiskt öga kommer du trivas. Du kommer bland annat få praktisera följande: 

  • SEO: Göra research och skriva SEO-anpassade texter för våra olika målgrupper
  • Content Marketing: Arbeta med att planera, ta fram idéer och material till sociala medier och webb
  • Employee branding: Arbeta med innehållsproduktion som bidrar till företagets employee brand
  • Facebook Business Manager: Marknadsföra inlägg på Facebook & Instagram
  • Marknadskommunikation: Vara delaktig i vår försäljning för olika affärsområden B2B (exempelvis planera och koordinera webinar eller andra marknadsinsatser)

Vi ser gärna att du har vana av att arbeta i program som Power Point, Word, InDesign och Photoshop då det är här vi skapar kommunikationsmaterial. Rörligt material skapar vi i Premiere Pro och After Effects, men lättare animationer kan göras i Canva. Det är viktigt att du har god IT-vana, du har till exempel inga svårigheter med att publicera texter i system som WordPress. Då vi är ett litet företag kommer dina uppgifter ha stor betydelse för företaget i helhet och det du gör kommer publiceras i våra kanaler. Vår marknadskommunikatör blir din ansvarige handledare och hon hjälper dig vid frågor och ser till att du utvecklas inom kommunikation.

 

Om Enkätfabriken

Enkätfabriken arbetar med undersökningar som leder till samhällsutveckling. Hos oss jobbar projektledare som tar fram enkäter och frågeunderlag, samt analytiker som analyserar svar och sammanställer rapporter. Bland våra kunder finns bland annat Göteborg Stad, Region Skåne, MatHem.se och Rädda barnen. Vi är ett trevligt gäng som just nu sitter spritt i Lund, Malmö, Göteborg och Stockholm, men vi ses gärna på Teams varje eftermiddag för en fikapaus tillsammans!

 

Om praktikplatsen i Göteborg

Som praktikant inom kommunikation erbjuder vi en plats på vårt kontor i centrala Göteborg (Hagakyrkan/Vasa Viktoria). Hos oss får du fika varje fredag och vi har dessutom Sveriges godaste kaffe (tycker vi!). Varmt välkommen att söka din praktik hos oss.

 

Vi anpassar oss efter restriktioner som finns kring covid-19. Det är möjligt att utföra arbetet på distans.

 

Låter det intressant?

Skicka en ansökan med CV och gärna ett personligt brev, eller ett exempel på något du gjort under din utbildning som du är stolt över. Skicka till marknadskommunikatör Lovisa Valentino: lovisa.valentino@enkatfabriken.se

 

Sök efter oss i sociala medier @enkatfabriken eller läs mer om Enkätfabriken!

Praktik kommunikation

OM PRAKTIKEN

Ort: Göteborg / Distans

Traineeperiod: Anpassas efter din CSN berättigade praktik (VT 2022)

Start: Efter överenskommelse

 

SKICKA ANSÖKAN

Mejla ditt CV och gärna ett personligt brev eller portfolio till lovisa.valentino@enkatfabriken.se