Enkätfabriken sätter kommuner under lupp

Enkätfabriken sätter kommuner under lupp

I över 15 år har MUCF:s (myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) Lupp-enkät genomförts i mer än 170 av landets kommuner. Lupp står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken och i enkäten ställs frågor om hur ungdomar ser på en rad centrala aspekter av livet, så som fritid, hälsa och framtiden. Lupp ger därmed kommunerna en unik inblick i hur ungas villkor och situation ser ut idag.

Under de senaste fyra åren har Enkätfabriken analyserat data och sammanställt rapporter åt mer än 20 olika kommuner. Vi vågar därför, inte utan viss stolthet, säga att vi kan Lupp.I år har Enkätfabriken sammanställt 9 Lupp-rapporter med resultatet från 2017 års undersökning. Bland annat åt Strömstad, Nässjö, Ludvika och Östhammar kommun.Enligt MUCF upplever 86 procent av de kommuner som genomfört undersökningen att den har bidragit till förändring av den lokala ungdomspolitiken. Enkätfabriken arbetar efter devisen att leverera undersökningar som leder till utveckling. Att därför anförtros med uppdrag som Lupp, innebär att vi också kan leva upp till den devisen.

”Det bästa med att jobba med Lupp är att ge ungdomar en röst och samtidigt ge kommuner ett riktigt bra underlag att arbeta med!” 
– Cecilia Helander, ansvarig projektledare på Enkätfabriken

Källa: MUCF

Arbetar du med frågor som rör ungdomspolitik i din kommun?

Tveka inte att höra av dig till oss, så berättar vi mer!