Vårens händelser och föreläsningar

Vårens händelser och föreläsningar

LUPP-presentationer, workshops, seminarier, webinar och lundalopp! Det är bara en bråkdel av vad som händer på Enkätfabriken under våren.

April och maj är händelsrika månader för oss på Enkätfabriken. Ofta innebär det att vi har många föreläsningar och presentationer att dra efter vintern och vårens arbete. Samtidigt börjar solen och värmen titta fram vilket möjliggör för fler gemensamma aktiviteter.

LUPP presentationer och workshops för flera kommuner

Under maj har bland annat Daniel Sturesson (grundare och delägare), Elin Hoffman (projektledare) och Cecilia Helander (projektledare), varit i flera kommuner i Sverige för att redovisa resultaten från LUPP och haft workshops. Lupp står för Lokal uppföljning av ungdomspolitik och är en undersökning som MUCF står bakom. Det är kommuner i Sverige som sedan beställer LUPP för att se vad barn och unga tycker om frågor som ekonomi, fritid, skola med mera. I år besöker vi bland annat Orsa, Mora, Sundsvall och Karlstad!

Här kan du läsa mer om våra undersökningar som riktas till barn och unga.

Lupp

Föreläsningar för ett bättre näringsliv

Det finns många spännande undersökningar för hur näringslivet fungerar i Sveriges kommuner, där bland annat Svenskt Näringsliv och Sveriges kommuner och regioner genomför undersökningar. Vi på Enkätfabriken är väldigt förtjusta i dessa mätningar och tittar själva mycket på fördjupande rapporter för varje kommun, för att de ska kunna utvecklas i sina näringslivsfrågor. Under våren håller vi både webinar och privata föreläsningar för kommunanställda, där vi besökt bla. Ale och Alingsås för fördjupande workshops.

Om du vill veta mer om hur vi jobbar med Svenskt näringsliv tycker vi att du ska anmäla dig till vårt webinar den 7 juni, det är kostnadsfritt!

Näringslivspresentation

Utbildningar för våra anställda

Under våren har vi anställt en hel del ny personal till oss, vilket också innebär flera interna kurser. Både statistik och metodkurser hålls internt för våra anställda. Dessutom har vi ett gäng som åkt till Stockholm på Surveyföreningens kvalitetsseminarium under maj, för att fördjupa sina kunskaper om bortfall, individuella kontextfaktorer och hur vi kan bli ännu bättre på att nå unga med våra undersökningar.

Lundaloppet

Ett glatt gäng från både Lund och Göteborg deltog på Lundaloppet den 7 maj. Sedan ifjol satsar vi mycket på den interna friskvården, där vi bland annat har förmåner som företagsmassage, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, kombinerat med gemensamma aktiviteter. Vi har en friskvårdsgrupp som ser till att alla anställda får ta del av dessa förmåner och som ordnade mat, biljetter och boende inför Lundaloppet i år!

Enkätfabriken lundaloppet

Fabriksresa 2022

I år är vi också extra glada att vi kan åka på fabriksresa denna vår! Sist var 2019 då vi var i Kroatien tillsammans. I år planerar vi att åka till fina Rusthållargården på Skånes västkust.

Våren är verkligen en spännande period för Enkätfabriken! Har du några frågor om Enkätfabrikens arbete eller vill jobba hos oss är du varmt välkommen att kontakta oss.

 

← Fler nyheter