Trosa Sveriges bästa näringslivskommun 2024!

Trosa Sveriges bästa näringslivskommun 2024!

För tredje året i rad utser vi Sveriges bästa näringslivskommun och i år är vinnaren Trosa! Vi vill visa på en helhetsbild när det kommer till att blir Sveriges bästa näringslivskommun, därför bygger rankingen på tre stora mätningar som görs i Sveriges kommuner. Dessa berör kommunens service mot företagare i kommunen (SKR:s insiktsmätning), Företagsklimatet i kommunen (Svenskt Näringsliv) och medborgarnas perspektiv (SCB medborgarundersökning).

Trosa kommun vinner SVeriges bästa näringslivskommun 2024!

I år är vinnaren Trosa kommun! Trosa har legat i topp 3 sedan vi började titta på det sammanslagna näringslivsresultatet 2021, där ni på bilden nedan kan se att de legat på andra och trejde plats tidigare, för att i år komma etta! Bäst resultat får Trosa i SCB medborgarundersökning, tätt därefter Insikt och sedan är det även starka poäng i Svenskt Näringslivs företagsklimatmätning.

 

Starkt näringslivsklimat hos topp 15!

Tvåa i år är Timrå och trea Höganäs. Båda dessa har varit i topp 3 många år. Det ska sägas att det är små skillnader generellt på placeringarna, och alla kommuner i topp 15 visar på ett väldigt starkt näringslivsarbete, där små enstaka händelser påverkar resultatet i denna ranking! Till höger ser du en siffra som visar positionen, och inom parantes hittar ni fjolårets placering för kommunen.

 

 

Du kan se hela rankingen här. Vill du se fler resultat hittar ni delade rankingar för kommunstorlek på vår sida för näringsliv och företagsklimat. Nytt för i år är att vi erbjuder kommunspecifika rapporter för de kommuner som önskar, där vi sammanställt resultaten för varje mätning som kommunen gör och ger ett samlat resultat för näringsliv och företagsklimatfrågor. Denna är tänkt att kommunen ska använda internt, för att följa upp resultat över tid och motivera politiker och anställda internt att fokusera på näringslivsfrågor.

 

Är du intresserad av att veta ännu mer bjuder vi gärna in dig att se våra tidigare webinar om Sveriges bästa näringslivskommun, kontakta oss så skickar vi en länk! Ansvarig för näringsliv och företagsklimat är Erik Granberg och Daniel Sturesson.

 

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss vid frågor om mätningen eller vid intresse av en kommunspecifik rapport.

 

Erik GranbergErik Granberg

erik.granberg@enkatfabriken.se

Tel: 0702 – 36 93 83

 

 

Daniel Sturessson
Tel: 073 – 639 65 19

daniel.sturesson@enkatfabriken.se

 

 

 

← Fler nyheter

Sveriges bästa näringslivskommun