Sommaruppdatering 2019!

Sommaruppdatering 2019!

Nu börjar det bli lugnt på kontoret och vi vill önska dig en glad sommar! Självklart har vi personal på plats hela sommaren ifall du behöver hjälp eller har frågor. Innan vi tar en nyhetspaus så delar vi 5 topp-händelser från senaste halvåret!

1. MUCF & Socialstyrelsen är nu två stora samarbetpartners!

Enkätfabrikens vision är att jobba med undersökningar som leder till samhällsutveckling, därför är vi extra stolta när vi kan teckna ramavtal med organisationer som jobbar för just utveckling.

2. Vår första populärfilm för LUPP-undersökningar har publicerats.

Under hösten och våren har vår expert på barn och unga, Cecilia Helander, jobbat med ungdomsenkäten LUPP i Marks kommun. I år har Enkätfabriken också tagit fram en populärversion i videoformat! Du är varmt välkommen att titta på vad vi gjort, här kan du se filmen!

Cecilia Helander

Cecilia Helander är vår expert på barn och unga.
Läs gärna mer om hennes arbete här. 

3. Stor resvaneundersökning med Cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet står bakom den stora resvaneundersökningen Kommunvelometern som tar reda på cykelmöjligheterna i Sveriges kommuner. I år firade Kommunvelometern 10 år och vi har återigen haft ett fantastiskt samarbete med Cykelfrämjandet. Ännu ett arbete som inspirerar till utveckling och förbättring i kommuner! Läs mer om undersökningen här.

4. Vi har varit på fabriksresa i Kroatien!

I maj var vi på vår årliga fabriksresa, denna gång i härliga Kroatien. Mellan badpauser och utforskning av landet har vi jobbat med frågor som rör verksamhetsutveckling och medarbetartrivsel. Vi har forsatta ambitioner att växa, med medarbetarna i fokus! Årets resa har visat vikten av medarbetarundersökningar och hur de leder till förbättring för både verksamhet och de anställda. Vi uppmanar er gärna att läsa mer om hur vi jobbar med våra medarbetarundersökningar. Allt finns på vår sida om medarbetarundersökningar!

 

5. Vår datainsamling till forskning har lett till känd publikation. 

Akademisk sektor är ett av de större områdena vi jobbar med på Enkätfabriken, där vi samlar in data till forskargrupper runt om i Sverige. Därför blev vi extra glada när en av de studier vi samlat in data och programmerat enkäter till blev publicerad på en känd sida för rapporter inom tvärvetenskaplig psykologi. Det är en forskargrupp vid psykologiska institutionen på Lunds universitet som ligger bakom studien, en studie som undersöker hur språk är kopplat till genusrelaterade normer och stereotyper. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med insamling till forskningsprojekt.

Det finns mycket vi är stolta över från det kommande halvåret, och vi hoppas på att det ska bli mer. Vår vision och vårt mål är trots allt att få jobba med undersökningar som leder till utveckling. Om några veckor trampar vi på extra mycket igen!

 

Nu vill vi bara önska dig en riktigt glad sommar så hörs vi snart igen!??