Seminarium om barnkonventionen

Seminarium om barnkonventionen

I torsdags höll Enkätfabriken seminarium om barnkonventionen 2020, riktad till alla som jobbar med barn och unga i Stockholmsregionen.

Den 16/1 kunde ni se Daniel Sturesson och Elin Scotford berätta om Barnkonventionen 2020, med fokus på artikel 12 (ungas rätt till åsikter om saker som berör dem). Seminariet fick mycket god uppslutning från flera yrkesverksamma som jobbar med barn och unga. Intresset visade sig vara stort för att veta mer om de enkätstudier som genomförts med barn mellan 6-12 år, samt hur vi alla kan jobba för att göra barns röster hörda.

På plats fanns även en expertpanel bestående av Karin Fängström (forskare vid Uppsala universitet), Emma Henriksson (Debattör och tidigare ordförande i Riksdagens socialutskott) och Madeleine Fridh (Rådgivare på Rädda barnen). Paneldeltagarna fick en chans att diskutera Barnkonventionen och hur de jobbar för att göra barn och unga hörda i samhället.

Du kan läsa mer om seminariets innehåll i den här intervjun med Elin Scotford.

Vill du veta mer?

Under våren hoppas vi kunna genomföra liknande seminarier för er som bor i Malmö och Göteborg. Följ oss på sociala medier så missar du inte när det är dags igen!

Bilder från seminariet på WTC, Stockholm
Enkätfabriken seminarium

 

← Fler nyheter

barnkonventionen enkätfabriken