Mästargasell 2020!

Mästargasell 2020!

Nu kan vi på Enkätfabriken stolta berätta att vi har blivit ett Mästargasell-företag! Det innebär att vi fortsätter växa i snabb takt, och har gjort det 3 hela år (i rad dessutom), vilket gör att vi nu kan titulera oss som Mästargaseller! 

Vad innebär det att vara Gasellföretag och bli Mästargasell-företag? 

Varje år utser Dagens Industri de snabbast växande företagen, för att se till att de företagen får berömmelse och uppmärksamhet för hårt arbete och framgång. Det är ett pris som togs fram för att stödja svenskt näringsliv och inspirera entreprenörer att fortsätta våga satsa och växa. Di Gasell undersöker företag inom Sveriges gränser och det brukar vara mindre än 1 % av aktiebolag som uppfyller kraven för ett gasellföretag. Att bli gasellföretag innebär att man är ett litet företag som växer snabbt och skapar nya jobb på arbetsmarknaden.

För att bli mästarGasell ska företaget ha blivit utsett till Gasellföretag minst 3 gånger eller fler.

Kriterier för ett gasell-företag
  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor
  • Minst tio anställda
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senasteräkenskapsåret
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
  • Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
  • Sunda finanser
Gasellföretag 2019

Bild från Gasell-galan hösten 2019

Hur har Enkätfabriken lyckats växa organsikt år för år? 

Erik Granberg, grundare och VD, berättar vad han tror bidrar till företagets tillväxt:

– Att växa i den takt vi gjort kräver mycket arbete för att få alla projekt att gå i mål med hög kvalitet. Det är något våra medarbetare ska eloge för då de driver många projekt parallellt, samtidigt som de är flexibla och möter kundernas olika behov.  Vi har även lagt ned mycket tid på nya rekryteringar. Vi är noggranna med vem vi anställer, där personkemin med övriga är viktig, samt att vi känner oss säkra på personens kompetens och expertis inom yrkesrollen.

– Om det är något jag kan tipsa andra företagsledare om är det att se till att vara noggranna i er rekrytering. Se även till att regelbundet påminna de anställda om företagets mål och visioner. Vi jobbar med ett öppet klimat, där vi med kontinuitet redovisar våra resultat för anställda, så alla kan se och jämföra siffrorna med föregående år. Vi påminner samtidigt om våra mål och vart vi är på väg. Det har fungerat bra för oss!

Läs mer om Gasellpriset här!

Följ Enkätfabriken på LinkedIn för fler nyheter!

 

Av: Lovisa Valentino, Marknadskommunikatör

Mästargasell företag