Heldagskonferens om lokalt näringsliv

Heldagskonferens om lokalt näringsliv

Den 25:e januari var det äntligen dags för oss att bege oss till Grand Hotel i Lund för vår heldagskonferens om lokalt näringsliv i Skåne!

Vi hade bjudit in representanter från skånska kommuner som alla arbetar med näringslivsfrågor, för att gå igenom olika mätningar av näringslivet, visa på hur man bäst använder dessa för att identifiera viktiga fokusområden för att förbättra kommunens näringslivsklimat.

Vi hade även lyxen att ha med oss professor Jan Olhager från Lunds universitet, som gav en föreläsning om företag som väljer att plocka hem produktionen till Sverige, och vad kommunerna kan göra för att hjälpa dem att lyckas.

Dagen var full av intressanta frågor, diskussioner och resonemang och vi har fått väldigt fina betyg från deltagarna, bland annat:

”Intressant och kopplat till verkligheten bidrar Enkätfabriken och Lysio till ett bättre Näringslivsklimat genom sina föreläsningar”

”Det är väldigt intressant att se vad som faktiskt gör skillnad i arbetet med att skapa ett bra företagsklimat.”

”Mycket givande dag! Skulle vara nyttigt för andra tjänstemän och politiker att lyssna på enkätfabrikens föreläsning om lokalt företagsklimat.”