En halvdag om kommunal service i Malmö

En halvdag om kommunal service i Malmö

I förra veckan besökte Enkätfabriken Slagthuset i Malmö, för att anordna en konferens om kommunal service. Malmö Stad – Omvärld och näringsliv stod bakom evenemanget med mål att motivera, engagera och utveckla den kommunala servicen.

Intervjuer, panelsamtal och föreläsningar på schemat

Det blev en informationsrik och inspirerande förmiddag , med föreläsningar, panelsamtal och intervjuer. På scen fick vi se Daniel Sturesson som modererade panelsamtal med Miljödirektören Rebecka N Persson, Stadsbyggnadsdirektören Marcus Horning, samt Tobias Nilsson som är direktör för fastighets- och gatukontoret. Vi fick också intervjuer med Betim Jahiri (enhetschefen för tillstånd och rådgivning), Charlotta Kjellberg (Avdelningschef för statsarkitektavdelningen), samt Ann Ekvall och Martin Link från företagslotsen i Malmö. På plats var också Niklas Huss som föreläste om resan från kontroll till service och Enkätfabrikens VD, Erik Granberg, som föreläste om vad som enligt mätningar är viktigt för företagarna i Malmö Stad. Konferencier var Enkätfabrikens projektledare Fanny Ekström.


föreläsning om kommunal service

Kommunal service och näringslivsklimat i fokus

Enkätfabriken har arbetat med att undersöka och analysera service i många år, men det är under de senaste två åren som rejäla satsningar och fördjupade analyser för fler kommuner har fått fokus. Temat är starkt kopplat till servicemätningarna vi gör och de syftar till att stärka kommunal service och näringslivet, läs gärna mer här.

Resultatet blev en inspirerande dag tillsammans med drygt 120 tjänstemän och direktörer från flera olika enheter, som både satt i publiken och tog plats på scen för att prata om den framtida utvecklingen.

Projektledare för kommunal service

Medverkande projektledare: Erik Granberg, Fanny Ekström och Daniel Sturesson

 

”Vår ambition är att fortsätta hjälpa kommuner att lyckas med sin kommunala service och stärka företagsklimatet – och det fick vi verkligen bidra med!”

 

Av: Lovisa Valentino

kommunal service