”Det fanns inget bryggkaffe då…”

”Det fanns inget bryggkaffe då…”

Vi fortsätter att fira vår resa på 10 år! Under november månad gör vi en tillbakablick på Enkätfabrikens resa. Som en del av berättelsen har vi pratat med Enkätfabrikens allra första tillsvidare, Daniel Olander!

Daniel är analytiker och kravställare på Enkätfabriken, med sju års erfarenhet av att arbeta på företaget har han god insikt i hur Enkätfabriken förändrats sedan start! Vi undrar såklart vad som gjort att Daniel valt att stanna kvar hos oss i snart 8 år och hur Enkätfabriken förändrats? Vi har gjort en intervju med Olander, där han berättar om sig själv och sin resa på Enkätfabriken.

Berätta kort om dig själv och din roll Daniel:

Jag är nybliven tvåbarnsfar, bor i Ängelholm med min familj och arbetar på vårt kontor i Lund. Enkätfabriken har ju även ett kontor i Göteborg och genom tiden har jag funnits med på båda fabrikskontoren lite fram och tillbaka, men idag sitter jag som sagt i Lund.

Jag arbetar som analytiker på Enkätfabriken, men det känns som att på ’fabriken’ så gör man mer än vad titeln visar. I takt med att företaget har vuxit så har min roll ändrats en del sen jag började.

När började du på Enkätfabriken och hur var det här då?

Jag blev anställd i september 2012. Jag var ju också den första tillsvidareanställningen och arbetade bara med Erik och Daniel. De var lite fega i början och anställde mig på 75 %. De var oroliga för hur det skulle gå. Men vi/de har ju helt klar bevisat att vi både klarar av och kan det här.

Det fanns det inget bryggkaffe då. Det var bara espressomaskinen som gällde. Men annars var det väl lite som nu. Den här småföretag-känslan. Vi är fortfarande ett litet företag, men den känslan som var då består än. Det är fortfarande en väldigt platt organisation, alla får komma till tals. Dom bitarna är snarlika med idag. Sen är det klart att ju fler vi blivit, desto mer nischade roller har vi fått på gott och ont. Mest gott, man kan inrikta sig på det man tycker är intressant. Men man har tappat ”all-around” övergripande bilden som man hade i början. Jag är fortfarande involverad i många bitar och har fortfarande lite koll. Men nu har vi projektledarmöten och analytikermöten, det är mer uppdelat.

Hur har du själv fått utvecklats i företaget?

Vi började med att vara två analytiker och två projektledare (Erik körde en dubbelroll). Då hade jag en mer generell roll, jag gjorde hela arbetet från formulärskapande till analys och rapport. I och med att vi växer har vi alla blivit mer nischade. Jag har fått möjlighet att ta en senior roll, varit den som varit med längst och fått en övergripande samordningsroll för analysen. Jag har utvecklat ledarskapsförmåga och fått gå kurser i Excel-programmering. I och med GDPR så jag är också Enkätfabrikens dataskyddsombud, vilket är viktigt då det är en sådan väsentlig del av det vi jobbar med. Så jag får utbildningar inom detta arbete för att säkerställa kvalitet och säkerhet. Sen är det mycket ’learning by doing’, man får satsa på och lära sig eftersom.

Daniel paddlar kajak!

Så idag är jag kvalitetsansvarig analytiker, vilket betyder att jag driver fabrikens interna kvalitetsarbete, utvecklar processer och tar fram rutiner för hur vi ska fortsätta säkra kvalitet i de tjänster vi levererar till våra kunder.

Vad är största skillnaden på Enkätfabriken nu och för 10 år sen?  

Det är en större trygghet idag. Det var verkligen ’Learning by doing’ när jag började, men nu sju år senare har vi betat av säkert en bit över 1000 projekt inom olika branscher och inriktningar. Så vi har en helt annan erfarenhet idag och inarbetade rutiner för hur vi ska jobba Det känns som att vi kan leverera en tryggare produkt idag än vad vi kunde göra för 7 år sen. Vilket gör att vi kan leverera större och mer avancerade undersökningar.

Vad tror du har gjort att du stannat kvar på Enkätfabriken så länge?

Det är kul att ha varit med på hela resan och så har vi företagsoptioner vilket är motiverande. Sedan så uppskattar jag hur tillmötesgående Daniel och Erik är när det kommer till ’work-life balance’. I och med att de själva är småbarnsföräldrar så förstår de hur det är och man har stor flexibilitet i hur man vill förlägga sin arbetstid och föräldraledighet. Sedan känner jag mig som en del av företaget, alla har en viktig roll att fylla. Alla bidrar till att föra företaget framåt. Man lär sig nya arbetssätt i takt med att man behöver arbeta med dessa. Vi är problemlösare. Det gillar jag.

Bild: Daniel med dotter

– Intervju av Lovisa Valentino, Marknadskommunikatör

Läs också intervjun med Daniel Sturesson, medgrundare och delägare av Enkätfabriken. Sturesson berättar om hur det var att starta företag för 10 år sedan. Här kan du läsa 10 år som företag, så började vår resa! En intervju med Sturesson.

 

← Fler nyheter