Frukostseminarium Registrering

Välkommen på frukostseminarium!

Barnkonventionen blir lag – Hur kan vi lyssna in barns åsikter? 

FRUKOSTSEMINARIUM 
När? Torsdag 16 Januari,
Kl 07:30 – 09.00
Var? World Trade Center
Kungsbron 1
107 24 Stockholm
Seminariet är kostnadsfritt
MORGONENS TILLTUGG
→ Kaffe, Te & Juice
→ Delikata Smörgåsar
→ Vitaminrik Smoothie
Kom ihåg att ange specialkost i anmälan
Starta året på bästa sätt

Jobbar du med frågor som berör barn och unga? Då är du varmt välkommen att starta året med ett inspirerande frukostseminarium vid Stockholm Central.

Vid årsskiftet blir Barnkonventionen äntligen lag i Sverige! Men hur kan vi göra verklighet av konventionens olika artiklar? Den 16e januari anordnar vi seminarium med utgångspunkt i Barnkonventionen artikel 12 – Barns rätt att höras i de frågor som berör dem. Då är du som jobbar med frågor som rör barn och unga varmt välkommen att delta!

Program

07.30 Dörrarna öppnas och frukost serveras
08.00 Slutsatser av forskningsöversikt och testprojekt – barns deltagande i undersökningar
08.30 Paneldiskussion: Hur kan vi lyssna i barns perspektiv i praktiken?
09.00 Seminariet avslutas

Hur lyssnar vi in unga i praktiken? Under 2019 har Enkätfabriken arbetat med en forskningsöversikt om barns möjligheter att delta i enkätundersökningar, för att på så vis kunna göra barn hörda i frågor som är viktiga i deras vardag. Vi har följt upp arbetet med att testa ställa enkätfrågor till barn i olika åldrar, från förskoleklass och uppåt.

Under seminariet kommer vi att presentera slutsatser och resultat från testerna. På plats finns även en panel med forskare och experter som går igenom hur vi i praktiken kan bli bättre på att lyssna in barns åsikter!

Expertpanel

– Karin Fängström, forskare och psykolog med fokus på metoder för att öka barns delaktighet i samhället, vid Uppsala universitet (läs mer)
– Madeleine Fridh, rådgivare på Rädda Barnen
– Emma Henriksson, debattör och konsult, tidigare ordförande i Riksdagens socialutskott. Emma drev under lång tid frågan om att göra Barnkonventionen till lag.

Från Enkätfabriken medverkar Daniel Sturesson, delägare och medgrundare av Enkätfabriken & Elin Scotford, projektledare i undersökningar riktade till barn & unga.

Boka din plats här!

Uppstår problem vid registrering? Skicka ett mejl med dina uppgifter och specialkost till lovisa@enkatfabriken.com så registrerar vi dig manuellt.

Vi ses den 16e januari!

Har du frågor kring seminariets innehåll? Vänligen kontakta Daniel Sturesson. Övriga frågor mejlas till vår kommunikatör lovisa.valentino@enkatfabriken.se. Kom ihåg att följa oss på sociala medier för snabba uppdateringar!