Varumärkesundersökning för Gina Tricot

Varumärkesundersökning för Gina Tricot

Case: Varumärkesundersökning för Gina Tricot

Om Gina Tricot

Gina Tricot grundades år 1997 med affärsidén mycket mode för lite pengar, till målgruppen modemedvetna kvinnor. Företaget startade med 12 butiker med fokus på trikåtoppar. Idag har de har växt ut till en internationell svensk modekedja som erbjuder mode till kvinnor i över 30 länder. Gina Tricot har över 160 butiker runt om i Sverige, Norge, Danmark och Finland, samt e-handel i hela Europa. Kedjan satsar på att snabbt få ut nya produkter från design, via produktion till försäljning med nyheter varje vecka.

 

Varumärkesundersökning för marknadsutveckling

Ända sedan starten av Gina Tricot har IMA engagerat sig för att göra regelbundna varumärkesundersökningar åt klädkedjan. Vi har hjälpt Gina Tricot att undersöka och göra research inom området för mode och pris, bland flera marknadssegment på konfektionsmarknaden för kvinnor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Något som omfattat allt från undersökning av varumärkeskännedom, till top-of-mind företag och varumärkesposition.

Metoder för insamling
För att nå marknaden och målgruppen har intervjuer utförts på flera olika sätt. Dels har kvantitativa telefonundersökningar, personliga intervjuer på plats i olika köpcentrum utförts. Vi har även ordnat djupintervjuer och fokusgrupper för att få god förståelse för hur kunder och marknaden ser på företaget. Genom åren har IMA även arbetat med produkttester och inte minst priskänslighetsanalyser för Gina Tricot, som hjälpt bolaget att lägga sina priser på en nivå som optimerat antal sålda plagg, mot levererad vinst för olika produkter.

Nyttan av undersökningar

Genom att genomföra undersökningar och kontinuerligt fråga marknaden vad de tycker, så håller Gina Tricot koll på sin position, hur kunderna ser på dem och vad som behöver förändras. Företaget har framförallt sett till att hålla sina priser på rätt nivå jämfört med sina konkurrenter, och kontinuerligt förändrat sina erbjudanden efter deras målgrupps attityder och åsikter. Genom att ha koll på sin marknad, fortsätter Gina Tricot att hålla en ledande position och växa.

 

Vill du veta mer?

Kundansvarig för Gina Tricot är Carl-Axel Ambring, grundare av IMA Marknadsutveckling.
Mejla gärna Carl-Axel om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med kund- och marknadsutveckling.
Här kan du läsa mer om våra undersökningar som fokuserar på marknadsutveckling.

varumärkesundersökning