Öka kundnöjdhet med rätt prioritering!

Öka kundnöjdhet med rätt prioritering!

Vill du öka er kundnöjdhet men vet inte var du ska börja? Det första du behöver veta när du vill höja företagets kundnöjdhet är att förstå vad kunderna vill ha. Här är det viktigt att få en bild över vilka delar av din produkt eller dina tjänster som kunden menar skapar mest värde för dem.

 

Hur påverkas kundnöjdhet av era olika erbjudanden?

För att få reda på vad som ger er mest värde räcker det inte att bara veta vilka delar av ens produkt- eller tjänsteerbjudandet som kunden är nöjd, respektive missnöjd, med. Det krävs också att man förstår hur olika delar av erbjudandet påverkar den generella nöjdheten (NKI) och sannolikheten att kunden rekommenderar företaget vidare (NPS). I vissa branscher är det viktigt att kundens kontakt är enkel och smidigt, något man ofta mäter med CES, medan de i andra branscher är något helt annat som är drivande för att öka kundnöjdhet. Kundundersökningar bör därför analysera sambandet mellan dessa för att skapa en tydlig prioriteringsordning.

 

3 frågor som hjälper er prioritera kundnöjdhet

Följande frågor hjälper er att hitta en prioriteringsordning i ert arbete med att förbättra kundupplevelsen.

  • Vilket område måste förbättras eftersom nöjdheten är låg?
  • Har området en stor påverkan på kundens helhetsupplevelse?
  • Vilka områden behöver inte prioriteras lika högt eftersom de inte märkbart påverkar kundens helhetsupplevelse?

Ta reda på mer

Enkätfabriken kan hjälpa er ta reda på hur kunden ser på er, era tjänster/produkter och upplevelsen när de handlar hos er. Vi kan mäta NKI, CES och NPS som kundnöjdhet. Skicka en förfrågan till oss och berätta lite vad du vill ta reda på, så skickar vi ett prisförslag och tar reda på vad era kunder tycker!

Läs mer om kundundersökningar

Kontakta oss för en skräddarsydd kundundersökning

Kundnöjdhet